A Music Meme

So I was tagged by rydion9

“You can tell a lot about someone by the music they listen to. Hit shuffle on your iPod/iPhone/iTunes/media player and write down the first 10 songs. Then pass this onto 10 people. One rule, No skipping!”

  1. Nervous Girl - Lucy Hale
  2. MISSION - JYJ
  3. And She Said - L’Arc~en~Ciel
  4. My Immortal - Evanesence
  5. Back to Tomorrow - TVXQ
  6. Berlabuh - Andhika Triyadi
  7. Born to Die - Lana del Rey
  8. Another Love - Tom Odell
  9. Twenty Years - Augustana
  10. 너 때문에 미쳐 - T-ARA

Tagging: gilangkr| ivshkovadrian | hepburnincouture | soniaeryka | langleav | matsuru-dayo | krunchie | brilandsurrounding| choicewithoutregret | persisting

Somehow I’m satisfied with my list because it shows the variety of music I listen to. I’m tagging these people because I really want to know their favorite music. Feel free to do it if you’d like to :)

MixtapesADRIAN : A Tribute Part 1

A mix as tribute to Adrian Ivashkov (Vampire Academy - Bloodlines) about his life from Vampire Academy to first half of The Fiery Heart divided into 3 chapters.

Because he’s emotionally unstable, this playlist seems likely emotionally unstable too.

[Listen

A tribute for so far my most favorite fictional character ever, Adrian Ivashkov. He might be beautiful like other vampires in YA novels but he’s so human. He’s not strong, he’s afraid for many things, he’s getting hurt but he learns like real life people do.

Making a playlist about him is a hard thing to do, especially the chapter 2, the breakdown. Yet I feel so happy finally I can put Between the Bars by Elliott Smith since it’s also my favorite song.

Since his life story still continues to next two unreleased books (The Silver Shadows & The Ruby Circle), so this playlist hasn’t finished yet. I’ve gathered some songs based on the second half of The Fiery Heart, but I’ll save them for the Part 2.

Hope everyone can enjoy this playlist as much as I do.

MixtapesMIRRORED SOULS

“I don’t believe in soul mates, not exactly. I think it’s ridiculous to think there’s only one person out there for us. What if your ‘soul mate’ lives in Zimbabwe? What if he dies young? I also think ‘two souls becoming one’ is ridiculous. You need to hold on to yourself. But I do believe in souls being in sync, souls that mirror each other.”

 A Rose Hathaway X Dimitri Belikov of Vampire Academy fanmix

[Listen

MixtapesBurberry : Music of the Show

Music taken from and inspired by Burberry’s shows. Divided to seven chapters representing each chapter of Burberry Celebrates London in Shanghai show. Credit to Christopher Bailey for his awesome music taste.

[Listen

Another post about Burberry music because I just love it so much.I finally surrendered then decided to make a playlist dedicated to it which I usually play in the moment when I want to feel peaceful and confident.

I watched almost of all their shows on their youtube channel and couldn’t help myself to stop downloading all the songs haha.

Fashion & Art Show- Burberry Celebrates London in Shanghai

Some of you may have known that I was more into Japanese music than western music. But lately I’m trying to explore western’s music in different ways. Aside by exploring mixes in 8tracks and listening to movies’ soundtrack plus score, my another little secret is by watching fashion shows. Fashion shows surprisingly have decent music, especially shows by Burberry.

As one of huge fashion houses along side Chanel, Louis Vuitton, Hermes, Burberry always tries to represent their British pride in each of their show featuring British models, British music, British style, and of course British aura.

Recently spreading their wings to market in China, Burberry held a super-gigantic fashion show in Shanghai with enormous amount of perfection. The split the show into seven chapters which featured live music performances by British singers, George Ezra, Ed Harcourt, and Paloma Faith, a beautiful visual performance introducing Burberry make-up, a very British dance, and of course a delicate walk by models opened by Cara Delevingne.

Of course, my favorite part is Chapter 4 : Dancing Umbrellas. I love how they portrayed the feelings between a couple who just fallen in love into dance.

It’s absolutely an art. You won’t regret to watch it.

Burberry also has a Youtube playlist called Burberry Acoustic featuring acoustic songs from British singers/musicians.

Can someone fly me to London now? >.< 

“Cara menasehati seseorang paling baik adalah ketika seseorang itu memang siap menerima nasehat itu. Menasehati saat seseorang sedang tidak siap menerima, itu sama seperti melakukan penghakiman kepadanya.”

-

Juga ingat, nasihat terbaik disampaikan secara diam-diam kepada orang tersebut. Bukan di depan umum.

Ditambah, tidak perlu menjadi orang paling baik dan paling sempurna dulu untuk menjadi orang yang memberi nasehat. Bila orang harus baik dulu baru boleh memberi nasehat, niscaya tidak akan pernah ada nasehat di dunia ini.

Saling mengingatkanlah dengan cara yang baik :)

MixtapesWhen : We’re in Your Car Trying to Escape from The Life 

A mix for people who want to forget everything about the life, to enjoy the present, to remember the fun of youth, and to fall in love.

[Listen

Finally got a chance to publish one of my mixes I have on my itunes - after struggling uploading all the songs with poor internet connection.

The thought of needing a mix that can comfort me, make me at ease, happy, and forget all the problems I have is what urge me to make this mix, so I hope you’ll like it too.

The cover images are from Perahu Kertas 2, because the scene when they are having a short  trip inspired me too.

Let me introduce you the newly founded community by my friends in university called Satu Arah, which is if translated into English it’ll become One Direction, but I promise you they don’t have any relations to the boy band.

As written on the official Facebook page, Satu Arah is 

a community for generating young leaders to make social change maker. Held and supported by former and present young leaders in Telkom University

Satu Arah will facilitate you to have a leadership spirit and ability with holding a project within months and keeping you in contact with the alumnus and several social leaders.

Follow their Twitter for more information : @1arah

Never get too attached to anyone because attachments leads to expectations and expectations leads to disappointments.

soniaeryka:

No. Expectation makes you feel good, actually. Because you have no idea of what’s going to happen, you can only hope it’s something good and you prepare for the worst.
It’s being demanding that leads to dissapointment, because you were really sure something good is going to happen and you demand it to happen the way you want it to be.

22

So another 6th of April will end in one hour as I’m writing this post but nothing feel special. I wonder if it’s because the number is quite big now, 22, only minus 3 from 25, quarter of a century.

I see the moment like today not as something that should be celebrated, instead as something that should be aware of.

There’s nothing special though. Mom brought me to shop with her then having pizzas instead of Harvest she has promised me. Sister is not here, as well as my dad. He even barely remembered, which can be understood. Few friends remembered by their selves and it touched me. Even one of them promised to give me a present when he has earned money by himself, I should write this here so I won’t forget to ask him later lol.

That’s it.

Time goes on and tomorrow I have to meet my lectures again regarding my final project.

Bismillah 

Music speaks and so does this song.

Meanwhile other songs usually talks about how sad having long-distance relationship, this song takes its positive side that distance makes the love stronger.


12 Penguasa Media di Indonesia:
1. MNC (Hari Tanoe)2. Jawa Pos Group (Dahlan Iskan)3. Kompas Gramedia (Jacob Oetama)4. Mahaka Media Group (Eric Thohir)5. Elang Mahkota Teknologi (Sariatmadja Family)6. CT Corp (Chairul Tanjung)7. Visi Media Asia (Bakrie &amp; Brothers)8. Media Group (Surya Paloh)9. MRA Media (Adiguna Soetowo)10. Femina Group (Pia Alisjahbana)11. Tempo Inti Media (Yayasan Tempo)12. Berisatu Media Holding (Lippo Group)

Saya lupa pernah baca dimana, namun pada bacaan itu tertulis; Jika sebuah negara ingin mempunyai iklim politik yang baik, para pelaku/pemegang pengaruh media massa dilarang ikut serta dalam dunia politik karena media massa harus netral.
Sekarang silahkan tarik kesimpulannya sendiri HD

12 Penguasa Media di Indonesia:

1. MNC (Hari Tanoe)
2. Jawa Pos Group (Dahlan Iskan)
3. Kompas Gramedia (Jacob Oetama)
4. Mahaka Media Group (Eric Thohir)
5. Elang Mahkota Teknologi (Sariatmadja Family)
6. CT Corp (Chairul Tanjung)
7. Visi Media Asia (Bakrie & Brothers)
8. Media Group (Surya Paloh)
9. MRA Media (Adiguna Soetowo)
10. Femina Group (Pia Alisjahbana)
11. Tempo Inti Media (Yayasan Tempo)
12. Berisatu Media Holding (Lippo Group)

Saya lupa pernah baca dimana, namun pada bacaan itu tertulis; Jika sebuah negara ingin mempunyai iklim politik yang baik, para pelaku/pemegang pengaruh media massa dilarang ikut serta dalam dunia politik karena media massa harus netral.

Sekarang silahkan tarik kesimpulannya sendiri

(Source: rifkihidayat)

juurina:

Have you wondered how will you vote for Jurina in Sousenkyo this year? If you’re afraid you don’t have enough money or you may get your CDs late or you may just feel so lazy to have a lot of CDs in your hands, let us help you!
Check http://bit.do/Sousenkyo2014 for the details and don’t forget to spread the news!
Let’s make Jurina climb to the top together :D

Our first major worldwide project and it makes me excited! HD

juurina:

Have you wondered how will you vote for Jurina in Sousenkyo this year? If you’re afraid you don’t have enough money or you may get your CDs late or you may just feel so lazy to have a lot of CDs in your hands, let us help you!

Check http://bit.do/Sousenkyo2014 for the details and don’t forget to spread the news!

Let’s make Jurina climb to the top together :D

Our first major worldwide project and it makes me excited!

Be a better person? Just for impressing people?

Pernah gak sih lo ngerasa entah sengaja atau enggak lo mulai berubah? Dan itu karena orang lain. Entah karena orang itu ngomong dia gak suka lo kayak gitu atau lo yang ingin membuat orang ini terkesan.

Pasti pernah. Apalagi yang pernah naksir orang. PASTI pernah.

Kayak misalnya, awalnya lo ngerokok tapi pacar lo ngomong ga suka, yaudah lo akhirnya ‘maksa’ berhenti ngerokok. Atau pas lo lagi naksir seseorang, dan orang itu bilang lo bagus pakai pakaian jenis tertentu, alhasil lo pakai pakaian macam itu terus. Jangan lupa sama laki-laki (karena saya perempuan ya jadi bisanya ngomentarin laki-laki) yang tiba-tiba jadi lebih rapih, rela nganterin kemana aja, rela dengerin curhatan berjam-jam karena mereka naksir sama perempuan itu.

Dan sebagai perempuan, saya sadar banget kok kalau ada laki-laki yang lagi bersikap kayak gitu ke saya. BANGET. Sikap yang mereka lakukan karena mereka ingin membuat saya terkesan dan nyaman sama mereka.

But you know what, unfortunately, the harder they try, the more I feel unimpressed. 

Dan oleh karena itu saya punya prinsip “Don’t ever change myself just to impress someone else, especially in romance”. I don’t want to be another person just to make someone wanting to be with me. I don’t want to lie to myself. I don’t want to live in relationship which is filled with lies and acts.

But right now, prinsip saya sendiri menusuk saya. 

Intinya, adalah satu orang ini bilang saya ini annoying. Dan saat saya tanya kenapa, dia jelasin dengan seksama alasannya. Saya sendiri sadar sikap saya itu annoying tapi biasanya saya bersikap seperti itu disaat saya baru nyaman sama lingkungan baru. Namun di sisi lain, saya gak mau buat orang lain (terutama yang ngomong) annoyed, because I like them. Haruskah saya melanggar prinsip saya itu?

Jadi lah saya bergelut sama diri saya sendiri dan akhirnya berkonsultasi sama curhat buddy saya. Then what did he say?

He said I was wrong.

Begini lah kira-kira percakapan kami :

So if I’m trying to fix it that means I want to be a better person, not that I want to impress him, right?

Intinya adalah ‘be the best of yourself’, bukan ‘be yourself' atau 'be someone else’. Dan lo melakukan  itu karena lo mau impress people, you don’t have to deny it. Pada akhirnya itu udah insting kita ingin membuat sebanyak-banyaknya orang terkesan.

Dan yang dimaksud dari ‘be the best of yourself' adalah kita harus mengoptimalisasikan sisi baik kita jadi orang lebih merasakan sisi positif daripada sisi negatif kita.

Teman saya ini pun akhirnya nyuruh saya nanya apa sisi positif yang saya punya ke teman saya yang bilang saya annoying itu. Dan dia juga bilang, saya sebenarnya beruntung punya seseorang yang bisa jujur ngomong kayak gitu. Karena dia juga sebenarnya ngerasa annoyed sama sifat saya yang satu itu, tapi tidak pernah kepikiran untuk bilang karena dia lebih dapat kesan positif dari saya.

Ya, saya memang ingin berubah untuk membuat orang terkesan. Tapi kalau tidak bisa berubah dan tidak buat kita merasa nyaman, ya gak usah dipaksakan. Malahan saya harus lebih mengasah sisi positif saya.

Jadi coba yuk, berhenti pura-pura lagi, berhenti ‘trying hard' lagi kalau memang itu membuat kalian gak nyaman. Coba tanya, coba cari tahu apa yang orang lain suka dari kita dan buat hal itu jadi sesuatu yang besar. Toh semua orang punya sisi negatif dan positifnya sendiri yang gak bisa diubah.

Keinginan

Terkadang disaat kita menginginkan sesuatu, apapun itu, terkabul, kita perlu untuk mengontrol diri kita untuk tidak terlalu mengharapkannya. Karena jika sesuatu itu memang baik, suatu saat nanti pasti akan terkabul tanpa harus kita nantikan. Dan begitu juga sebaliknya, jika ternyata sesuatu itu harus tidak terkabul pada akhirnya, kita tidak akan merasa sangat kecewa seperti jika kita tetap mengharapkannya.

Back to top